Valkuilen bij online dating

Online dating, het lijkt allemaal leuk en aardig. Via een datingsite is de kans immers aanwezig dat je leuke mensen ontmoet. De meeste mensen zien dan ook niet zo snel gevaren in online daten. Deze zijn er echter wel. Voordat je begint met online daten, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van dergelijke gevaren. Zo kun jij bijvoorbeeld voorkomen dat je in aanraking komt met mensen met een verkeerde bedoeling. Om te voorkomen dat jij negatieve ervaring meemaakt tijdens het online daten, wijzen wij je hier op enkele valkuilen.

 

Incompleet profielprofile

Bij online daten wordt er vaak veel van je gevraagd. Zo moet je bijvoorbeeld een profiel invullen wanneer jij je inschrijft op een datingsite. Veel mensen vullen zo’n profiel maar voor de helft in. Zij denken dat dit niet van belang is. Dit is echter een van de grootste valkuilen. Een incompleet profiel is namelijk helemaal niet aantrekkelijk voor andere leden op een datingsite. Is jouw profiel niet compleet? Dan is de kans een stuk kleiner dat er iemand contact met je zoekt. Zorg er dan ook altijd voor dat je profiel volledig is. Zeker wanner jij een partner wilt vinden via een datingsite.

 

Persoonsgegevens voor jezelf houden

Sommige mensen zijn wanhopig op zoek naar een partner. Zij zijn dan ook bijzonder actief op een online datingsite. Zij proberen met zoveel mogelijk mensen in contact te komen, in de hoop dat er inderdaad iemand tussen zit. Heb jij ook contact met een aantal mensen? Geef dan nooit direct allerlei persoonlijke gegevens aan deze persoon. Noem bijvoorbeeld niet direct je adres en laat ook je telefoonnummer voorlopig nog even achterwege. Communiceren via de chat is met name in het begin aan te raden. Mocht het nu echt goed gaan tussen jullie, dan kun je natuurlijk altijd een vervolgstap nemen.

meet up

Niet te snel afspreken

Ben jij actief op een Nederlandse datingwebsite? Dan valt het je vast en zeker op dat sommige mensen vrijwel direct af willen spreken. Dit is echter niet aan te raden. Kom jij in aanraking met iemand die direct met je af wil spreken? Dan is het verstandig het contact te verbreken. Waarom? Je weet immers nog helemaal niet met wie je te maken hebt en wat je kunt verwachten. Spreek jij wel direct met iemand af? Kijk dan niet raar op wanneer je met een oplichter te maken krijgt.

Bezoek Ook

dating thumbnail7Things I Have Learned Dating a Dutchman

At twenty-five years of age I had never had a boyfriend and wasn't really looking. The dating game seemed like a great thing to play

.

dating thumbnail 89 Reasons Why Dutch Guys Are the Best Guys to Date

Out of all the countries far, far away, tucked in the Northern bits of Europe, the Netherlands is one that's saturated with lots of dateable dudes.

.

dating thumbnail9The Ugly Truth – When a Guy Just Isn’t That Into You

Ok, this is a little awkward for me. It actually pains me to admit why I feel qualified to write about this.